Reunie 2004

Op 27 augustus 2004 werd 40 jaar na de opheffing van de Jeugd Luchtvaart Brigade de eerste reunie/bijeenkomst van de oud JLB-cadetten gehouden in het nieuwe Aviodrome op de luchthaven van Lelystad.

Een vijf en twintig oud cadetten hadden gehoor gegeven aan de oproep en waren om 11.00 uur aanwezig. Van de groep Den Haag waren de meeste oud leden uit de zestiger jaren aanwezig, waaronder de oud Groepscommandant Henk Poppe ex jachtvlieger bij de MLD. Ook waren er cadetten van de groepen Amsterdam, Woensdrecht, Twente,  Kennemerland en Groningen.

Een oud cadet van de groep Amsterdam en nu werkzaam bij de Brandweer op het vliegveld had verzorgd dat er een ontvangst geregeld was door de bedrijfsleiding van het Aviodrome, we korting op de toegangsprijs kregen, een welkoms woordje en aansluitend een rondleiding kregen door het museum.

Speciaal voor ons werd ook de pas in het museum geplaatste Lockheed Constellation geopend en konden we binnen de cockpit van het vliegtuig aanschouwen. Ook werd de film van het luchtwaardig maken van de Connie in Amerika en de overtocht naar Lelyhaven vertoond.

Om 17.00 uur keerde een ieder weer huiswaarts en werd de hoop uitgesproken dat de Website van Herman Follens weer in de lucht zou komen en dat we volgend jaar weer iets trachten te organiseren. Wellicht kunnen we dan meer oud cadetten verwelkomen.

Enkele gemaakte foto's kunt u op de volgende bladzijden aanschouwen.

PS. Als de aanwezigen nog door kunnen geven op welke foto en waar ze staan dan kan de groepsfoto van namen worden voorzien. Daar is om verzocht maar we weten het niet precies. Alvast bedankt, Hans.