Vliegtuigherkenning

 


Start pagina: 10 mei 2002
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2002
  • De Yperlaan beker.
  • Wedstrijden
  • Puntentelling
  • Een testje proberen? Zie onder...

De Yperlaan beker:
De beker wordt ter beschikking gesteld aan die groep, die tijdens de wedstrijden vliegtuigherkenning op het zomerkamp de meeste punten haalt. Alle cadetten zijn verplicht aan de wedstrijd deel te nemen.

Wedstrijden en puntentelling:
De test bestaat uit het herkennen van de fabrieksnaam, vliegtuignaam en typeregistratie van geprojecteerde foto's, die 2 seconden worden getoond. Binnen 8 seconden na vertoning moeten de deelnemers de gegevens noteren. Men verdient punten per groep, maar individueel kan ook een prijs worden gewonnen en getest worden of men voldaan heeft aan de eisen voor het herkenningsbrevet A van de K.N.V.v.L.
Per deelnemer wordt per foto maximum 4 punten toegekend. Voor de fabrieksnaam ontvangt men 2 punten; fabriek 1 punt; registratie/versie 1 punt. Het totaal aantal punten per groep wordt gedeeld door het aantal deelnemers. Die uitkomst bepaalt de groepsscore.

Een testje proberen?
De vliegtuigherkenningswedstrijden werden meestal gehouden in een filmzaal of verduisterde kantine. Die sfeer kan ik hier (nog) niet oproepen. Verschillende oud-leden hebben mij verteld, dat zij of hun groep erg goed waren in deze wedstrijden. Ik geloof dat graag. Ik heb een z.g. multiple choice testje gemaakt met foto's van 10 verschillende vliegtuigen uit ongeveer de periode 1962-1964. Ik heb wel oude zwart-wit foto's gebruikt om in ieder geval het sfeertje van toen te benaderen. Onderin het scherm kan je in alle anonimiteit de score laten berekenen en eventueel opnieuw beginnen. Er worden geen gegevens opgeslagen of verstuurd. Kijk maar eens wat je er van bakt. Blader door... Veel succes...