1962


Start pagina: 4 oktober 2001
Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2002

  • Dienstplicht
  • Onderscheidingen Raad JLB en KNVvL

Dienstplicht:
Dienstplichtige JLB'ers van het geboortejaar 1944 kunnen zich weer via hun groepscommandant opgeven bij Nationaal Commandant om hun dienstplicht zoveel mogelijk bij de Koninklijke Luchtmacht te vervullen.

Onderscheidingen:
Commandeur-Vlieger J.L. den Hollander, lid van de Raad der JLB wordt door H.M. de Koningin benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau (met zwaarden).
Majoor E.H. Smitshuyzen, lid van het Comitť van Gedelegeerden ontvangt tijdens de jaarvergadering van de KNVvL de zilveren KNVvL-medaille wegens zijn grote verdienste voor de vereniging.
Staflid, de heer H.S. Poppe ontvangt van de H.M. de Koningin de zilveren medaille bij de Orde van Oranje Nassau.
(Bron: Lift mei 1962)

Gebeurtenissen 1962:
Op 1 oktober eindigt het Nederlands gezag over Nieuw Guinea. Op 28 november 1962 overlijdt Koningin Wilhelmina. De aardgasvondst in het noorden van het land blijkt veel groter te zijn dan aanvankelijk werd verwacht. De Nederlandse Catharina Lodders wordt Miss World. Hondsdolheid eist eerste Nederlandse slachtoffer. Nederland kampt met een recordvoorraad koelhuisboter. Op 28 december verongelukt op vliegveld Zestienhoven een Carvair. De piloot komt om het leven.

In PerziŽ vindt een grote aardbeving plaats. Er zijn duizenden slachtoffers. China schiet een U-2 van Formosa uit de lucht. In BelgiŽ begint het "Softenon"-proces. De spanningen bij de Amerikanen rond Cuba lopen op door transporten van de Russen. Nadat president Kennedy een blokkade heeft opgeworpen, keren de Russische schepen om en worden de raketten weer van Cuba afgevoerd. Een Boeing 707 van TWA maakt voor het eerst een transatlantische vlucht met behulp van automatische navigatie.

Europa wordt vanaf eind december geteisterd door hevige kou.